De waarde van 12,5 jaar SANA keurmerk

Twaalf-en-een-half jaar geleden hebben werkgevers en werknemers in de apotheekbranche SANA opgericht. Er was behoefte aan een onafhankelijke instantie die het groeiende aanbod aan cursussen kon beoordelen en het kaf van het koren kon scheiden.

SANA verzamelde een groep van onafhankelijke deskundigen, bestaande uit farmaceutische deskundigheid (apotheker, farmaceutisch consulent en apothekersassistent), maar ook deskundigheid op gebied van HRM/P&O en onderwijskunde. Het ging niet alleen om inhoudelijke kwaliteit maar ook om onderwijskundige kwaliteit.

Wat heeft SANA de branche opgeleverd?

  • Een keurmerk voor nascholing, met hoge eisen, dat al meer dan 1000 keer is afgegeven en waar scholingsaanbieders en deelnemers tevreden over zijn.
  • Een groot aanbod (ruim 300 titels) aan nascholing van hoge kwaliteit.
  • Marktconforme tarieven voor scholingsaanbieders.
  • Er zijn 48 scholingsaanbieders die één of meer SANA Keurmerk(en) hebben. Dat is een zeer gevarieerde groep bestaande uit: stichtingen, industrie, grote en kleine aanbieders.
  • De koppeling van het SANA Keurmerk aan het KAOF en de inzet van de deskundigheid van SANA voor de beoordeling van de KAOF portfolio's.
  • Klantgerichte en persoonlijke begeleiding en voorlichting door een klein maar professioneel bureau.
  • Een informatieve website en een brochure voor alle apotheekteams

Dit alles kunnen wij doen dankzij een bescheiden branchebijdrage vanuit sociale partijen. Nu de cao onderhandelingen zijn vastgelopen, is ons voortbestaan (en dat van het KAOF) bedreigd. Wij hopen dat jullie vertegenwoordigers aan de cao tafel, de waarde van SANA en KAOF inzien en dat werkgevers en werknemers daar een bijdrage voor over hebben. Wordt vervolgd...