Kwaliteit en continuïteit in de beoordelingscommissie

In een kwaliteitscommissie als de SANA beoordelingscommissie is continuïteit belangrijk om goed te kunnen blijven beoordelen.

Begin juni heeft Letty, na 11 jaar, afscheid genomen van de commissie. Het gebeurt niet vaak dat een commissielid afscheid neemt. We hebben de werving dus zorgvuldig opgezet. De SANA beoordelingscommissie bestaat uit acht deskundigen met verschillende achtergrond. De vijf farmaceutisch inhoudelijk deskundigen worden aangevuld door twee onderwijskundigen en een P&O deskundige. Ze moeten allemaal de regeling op dezelfde manier uitvoeren en daarom is er regelmatig afstemming.

Het afscheid van Letty was bijzonder, zeker omdat we elkaar al anderhalf jaar niet in het echt hadden gezien. Ze heeft ons verrast op een aantal creatieve didactische werkvormen op anderhalve meter, waar we nog lang over na kunnen praten.

Op de vacaturemelding hebben we gelukkig veel goede reacties gekregen en we hebben een geschikte opvolgster gevonden. Eind deze maand begint Susana. Ze is onderwijskundige en heeft daarbij ook een medische achtergrond. Om de continuiteit te garanderen wordt ze eerst ingewerkt en vertrouwd gemaakt met onze criteria.

Wij zorgen ervoor dat een cursus altijd door drie deskundigen beoordeeld wordt, waaronder een apothekersassistent of apotheker en een onderwijskundige. De inhoud van de nascholing wordt beoordeeld op actualiteit, het geleerde moet aansluiten op de werkpraktijk en de opbouw moet didactisch logisch zijn. Als er een toets is, beoordelen wij of deze onderwijskundig goed in elkaar zit en de deelnemers niet ten onrechte kunnen zakken of slagen voor de toets.

Door te werken met verschillende deskundigen is het SANA keurmerk waardevol voor de apotheekbranche en geeft het houvast bij het kiezen van goede nascholing. Hopelijk ervaar jij dat ook! Als dat niet zo is, horen we dat graag.