Resultaten 2018

In 2018 was er veel waardering van scholingsaanbieders voor onze kwaliteit. Onze beoordelingsrapporten en verbeteringsgerichte service waren redenen om het SANA keurmerk aan te (blijven) vragen.

Met het SANA keurmerk heeft de apotheekbranche een kwalitatief hoogstaand keurmerk dat apothekers en apotheekmedewerkers houvast bied bij het kiezen van nascholing. Het aantal SANA geaccrediteerde cursussen was in 2018 niet meer zo hoog als in het topjaar 2016, maar er is nog steeds een breed en kwalitatief goed aanbod en de focus op verbeteren en vooruitgang is groot, zowel bij ons als bij de scholingsaanbieders!

Zowel apothekers als medewerkers vinden het belangrijk dat wij cursussen op inhoudelijke actualiteit checken. De inhoudelijke juistheid van een cursus is immers het allerbelangrijkste. De SANA beoordelingscommissie beoordeelt dit vakkundig. Als we verouderde inhoud tegenkomen, zorgen we er met onze tips en adviezen voor dat de nascholing snel en goed verbeterd kan worden. 

In 2018 was er 17 keer een verbetering noodzakelijk en daarvan zijn er uiteindelijk 15, na verbetering, alsnog goedgekeurd. In totaal zijn er in 2018 85 SANA keurmerken afgegeven.

Bekijk het goed gevulde aanbod overzicht hier.

Lees meer over onze resultaten en activiteiten in het jaarverslag over 2018