VWS-subsidie voor nascholing verlengd tot in 2020

De VWS-subsidie voor STiPCO is verlengd tot 1 september 2020. Apotheekteams kunnen door dit besluit acht maanden langer gesubsidieerd een teamtraining volgen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de subsidie voor het Stimuleringsprogramma competentieontwikkeling openbaar apothekers (StiPCO) verlengd tot 1 september 2020. Dit heeft het ministerie laten weten aan de KNMP, die het programma uitvoert. Openbaar apothekers en leden van het apotheekteam kunnen door dit besluit acht maanden langer gebruikmaken van de tegemoetkoming bij StiPCO-scholingen. Eerder was voorzien dat de regeling op 31 december 2019 zou eindigen.

Met de scholing binnen StiPCO bereiden openbaar apothekers, apothekersassistenten en farmaceutisch consulenten zich optimaal voor op de rol als farmaceutisch zorgverlener in de geïntegreerde eerstelijnszorg. De bijbehorende tegemoetkoming maakt met name kleinschalige interactieve leervormen bereikbaarder.
Bron: KNMP.nl 

Ga naar de Studiegids met goedgekeurde teamtrainingen. De trainingen die daar staan zijn allemaal SANA/Kabiz geaccrediteerd. De aanbieder vertelt je graag meer over de training van jouw voorkeur en de mogelijkheden om deze met het apotheekteam te volgen mét StiPCO subsidie.